My Window is not a border, installation 2018
Voor Bellamy Kabinet heb ik me laten leiden door een toevallige ontmoeting met een inwoner van de Bellamy buurt. Vanuit daar is een nieuwe installatie My window is not a border ontstaan.

Zij starte een briefwisseling met een man, ze spraken over dingen, serieuze dingen als oordelen, conventies, kaders, randen en taboes, vanuit de briefwisseling met de man schreef zij een tekst, vanuit de tekst ontstond haar werk.

Bekijk de website van Bellamy Kabinet

HOI ED, 

HIERBIJ DE BELOOFDE BRIEF. HET DUURDE WAT LANGER DAN VERWACHT, SOMS KLOPT HET LEVEN EVEN AAN. IK WIL WAT GEDACHTEN MET JE DELEN, HOPEND OP DAT JIJ DE JOUWE DAN MET MIJ DEELT. MISSCHIEN KUN JE ME WAT VERTELLEN OVER HOE HET IS OM HIER TE WONEN? IK VIND HET ZO LEUK, DAT IK JE AL ZO VAAK HEB GEZIEN MAAR NOOIT WIST WAAR JE WOONDE. 

IK ZAL JE VERTELLEN WAAR IK MEE BEZIG BEN. DE TENTOONSTELLING DIE IK MAAK VOOR BELLAMY KABINET HEEFT DIT KEER HET THEMA DE GRENS. HET IS EEN ONDERWERP WAAR IK VEEL MEE HEB GEWERKT. DE GRENS BEVINDT ZICH OVERAL. HIJ LEEFT IN ONS, BESTAAT IN FYSIEKE VORM, MENTALE ZIN, IS SOMS MOOI, SOMS LELIJK. HIJ ZIT VERSCHOLEN IN MIJN OORDELEN, MISSCHIEN OOK IN DE JOUWE. HIJ ZIT VERSCHOLEN IN DE CONVENTIES DIE WE LEVEN, HIJ PRONKT OP PLEKKEN IN DE WERELD, HIJ ZORGT VOOR OORLOG EN VOOR SCHEIDING, HIJ BEVINDT ZICH IN DE DOOD EN IN HET LEVEN, TUSSEN MENS EN MENS. WAAR ZOUDEN WE IMMERS ZIJN ALS WE TE MIDDEN VAN GRENZELOOSHEID LEEFDEN?

HET WERK LAAT ZICH ZIEN IN VIER VENSTERS, DAT WEET JE MISSCHIEN WEL. 
HET VENSTER, IK DACHT NA OVER HET VENSTER, HET VENSTER DAT BEGRENST. ONTELBAAR VEEL VENSTERS BESTAAN, HET DIENT VERSCHILLENDE DOELEN. IK WIL HET HEBBEN OVER HET VENSTER DAT DIENT ALS DE ONDOORZICHTIGE GRENS TUSSEN PRIVACY EN GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE, TUSSEN DONKER EN LICHT, TUSSEN GELUID EN DE STILTE. 

JE CREËERT GRAAG STILTES, ZEI IEMAND MIJ OOIT. HIJ HAD GELIJK. 

GIULIA